VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ursula von der Leyen, gata să candideze pentru nou mandat la șefia Comisiei Europene

Actuala șefă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va fi propusă pentru un nou mandat în acest post. Viitorul preşedinte al executivului UE va fi ales în conformitate cu rezultatul alegerilor europarlamentare din 2024, iar Partidul Popular European (PPE) va confirma candidatura actualei preşedinte, a declarat vicepreşedintele PPE, ministrul de externe italian Antonio Tajani.

„Tratatele europene prevăd că preşedintele Comisiei este ales ţinând cont de rezultatul alegerilor pentru noul Parlament European. PPE îşi va desfăşura Congresul la Bucureşti în februarie şi cred că vom confirma candidatura Ursulei von der Leyen”, a declarat Tajani, citat de Agerpres.

Demnitarul european a precizat că va trebui totuși „să aşteptăm răspunsul votului popular şi vom decide pe baza indicaţiilor date astfel de cetăţenii europeni”. Publicația italiană La Repubblica a scris însă că preşedintele Macron se află în contact cu alţi lideri europeni în legătură cu un posibil acord pentru candidatura lui Mario Draghi pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.