VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Trei procurori au picat evaluarea Comisiei Pre-Vetting

Trei procurori care au depus dosarele pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) nu au promovat evaluarea reluată a Comisiei Pre-Vetting. Este vorba de candidații Vitalie Codreanu, Cristina Gladcov și Anatolie Gîrbu.

Deciziile Comisiei au fost transmise celor trei pretendenți. Aceștia au dreptul să conteste deciziile Comisiei Pre-Vetting la Curtea Supremă de Justiție în termen de 5 zile de la data recepționării acestora. Deciziile vor fi publicate pe pagina web a Comisiei doar cu acordul candidaților. 

Comisia precizează că desfășoară evaluarea reluată a candidaților în contextul unei cercetări multiaspectuale, complete și obiective, bazată pe informațiile disponibile în evaluarea inițială și orice informații obținute în timpul evaluării reluate.

„Conform Legii nr. 180/2023 pentru interpretarea unor prevederi din Legea nr. 26/2022 ce reglementează procesul de evaluare extraordinară, Comisia nu este o autoritate publică în sensul Codului Administrativ. Procesul de evaluare reluată se ghidează de această lege, întrucât acest proces s-a defășurat după intrarea în vigoare a prezentei legi. În timpul procesului de evaluare reluate, Comisia colectează informații suplimentare, candidații pot prezenta informații suplimentare, iar candidații au dreptul la o audiere în cazul în care solicită acest lucru”, precizează Comisia Pre-Vetting. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.