VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Următorii pași în parcursul nostru european, discutați de Maia Sandu cu șeful Delegației UE în R. Moldova

Următorii pași în parcursul nostru european, după deschiderea negocierilor de aderare a R. Moldova la UE, discutați de Maia Sandu cu șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Jānis Mažeiks.

Printre acești pași se numără inițierea unei analize a gradului de conformitate a legislației moldovenești cu standardele europene, elaborarea și adoptarea unui cadru de negocieri de către țările membre ale Uniunii Europene, precum și punerea în aplicare completă a recomandărilor formulate de Comisia Europeană.

Potrivit serviciului de presă al instituției prezidențiale, în cadrul discuțiilor, Președinta a subliniat importanța implicării cetățenilor în acest proces.

În toamnă, în cadrul unui referendum, aceștia vor avea oportunitatea să-și exprime voința cu privire la viitorul european al Moldovei și aspirația țării de a deveni stat membru al Uniunii Europene.

Menționăm că potrivit celui mai recent sondaj de opinie, peste 56% dintre locuitorii Republicii Moldova optează pentru aderarea țării noastre la Uniunea Europeană.

Amintim că Consiliul European a decis, la 14 decembrie 2023, să deschidă negocierile de aderare la Uniunea Europeană cu Republica Moldova. Republica Moldova a obținut statutul de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană pe 23 iunie a anului trecut.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.