VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Statul instituie un fond pentru ONG-urile culturale, activități editoriale și reviste

ONG-urile culturale, redacțiile revistelor din domeniu și editurile vor beneficia de finanțări din partea statului prin intermediul unui Fond național al culturii. Inițiativa a fost adoptată azi de Parlament cu votul a 75 de deputați.

Prin intermediul Fondului național al culturii vor fi finanțate programe de susținere a proiectelor organizațiilor necomerciale în domeniul culturii, a activității editoriale și de traduceri literare, a revistelor culturale, a activităților editoriale și de traduceri literare, a domeniilor arte, educație prin artă, studii și analize, programe locale de dezvoltare culturală, programe de mobilitate artistică și culturală.

Fondul va fi gestionat de Centrul Național de Educație prin Artă, instituție subordonată Ministerului Culturii. Proiectele care vor beneficia de finanțare vor fi selectate în baza concursurilor. Instituția de implementare va publica anual, pe pagina sa web oficială, lista proiectelor culturale și editoriale eligibile pentru finanțare și raportul privind utilizarea mijloacelor financiare constitutive ale Fondului.

Inițiativa legislativă va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial. Ulterior, în termen de șase luni, Guvernul va modifica și va elabora actele normative necesare pentru implementarea documentului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.