VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Următoarea Adunare Generală a Judecătorilor, anunțată pentru 1 martie

Următoarea Adunare Generală a Judecătorilor va fi convocată în 1 martie 2024. Decizia a fost luată de membrii Consiliului Superior al Magistraturii, care, conform legislației, anunţă data convocării şedinţei ordinare a adunării magistraților cu cel puţin două luni înainte.

Președintele interimar al CSM, Sergiu Caraman, a declarat că în cadrul ședinței urmează să fie prezentat raportul de activitate al CSM, dar și al organelor specializate pentru anul 2023. Totodată, urmează să fie aleși membrii CSM și ai organelor specializate din rândul judecătorilor.

„În ultimii ani, convocarea Adunării Generale a Judecătorilor a devenit o chestiune anormală. Astăzi suntem în situația să convocăm Adunarea așa cum este prevăzută de lege. Acum putem să o facem din timp, astfel încât toți judecătorii să facă cunoștință cu subiectele incluse în agendă”, a declarat Sergiu Caraman, citat de Ziarul de Gardă.

Precedenta Adunare Generală a Judecătorilor a avut loc în luna aprilie 2023, atunci când au fost aleși actualii membri ai CSM.

Conform legislației, Adunarea Generală a Judecătorilor este unul din organele autoadministrării judecătoreşti şi asigură realizarea practică a principiului autoadministrării judecătoreşti. Adunarea Generală a Judecătorilor este constituită din judecătorii tuturor instanţelor judecătoreşti.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.