VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Burse de merit în valoare de 1200 de lei lunar pentru 50 de elevi și studenți de etnie romă

Ministerul Educației și Cercetării va acorda burse de merit, în valoare de 1200 de lei lunar, pentru 50 de elevi și studenți de etnie romă. Bursele vor fi achitate începând cu luna ianuarie 2024, iar beneficiarii au fost selectați în baza unui concurs lansat de Agenția Relații Interetnice.

„Avem, cu părere de rău, un număr insuficient de tineri de etnie romă care își continuă studiile după clasa a IX-a. Astfel, pentru a-i susține pe cei care vor să facă studii, am lansat, împreună cu colegii din Parlament, acest program”, susține ministrul Dan Perciun.

Potrivit unui comunicat al ministerului, bursele au fost repartizate pe următoarele niveluri de învățământ:

Învățământ liceal – 21 burse;

Învățământ tehnic secundar – 5 burse;

Învățământ tehnic postsecundar – 12 burse;

Învățământ superior – 12 burse.

Pentru bursele de merit au candidat elevii și studenții care își fac studiile în domeniile: economic, tehnic, agrar, pedagogie, jurnalism, relații internaționale, drept și altele.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.