VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

UPDATE/ SIS confirmă informația lui Zelenski despre un plan al rușilor de destabilizare a R. Moldova

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a declarat că a informat-o pe președinta Maia Sandu despre un document rus, depistat de spionajul ucrainean, care arată un plan de a destabiliza situația din Republica Moldova. Declarațiile au fost făcute joi, 9 februarie la Consiliul Europei.

„Am vorbit cu președinta Republicii Moldova, doamna Sandu, și am informat-o ce a reușit să afle spionajul nostru. Este un plan rusesc de a distruge situația politică în Moldova. Un document rusesc care arată cine, când și cum vrea să distrugă Moldova, cine vrea să schimbe ordinea democratică și să instituie control asupra țării. Am preîntâmpinat despre aceste riscuri Moldova pentru a o apăra. Fiecare ar fi făcut așa ”, a spus Volodimir Zelenski.

Liderul ucrainean a precizat că nu știe dacă Kremlinul a dat ordin să fie aplicat acest plan contra Moldovei.

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) confirmă recepționarea informațiilor respective de la partenerii ucraineni.

În același timp, SIS menționează că desfășoară măsuri operative pentru elucidarea tentativelor de destabilizare a situației în țară și cooperează strâns cu serviciile de informații partenere.

„În acest context, SIS confirmă că, atât din informațiile prezentate de partenerii noștri ucraineni, cât și în urma activității operative a Serviciului, au fost identificate activități subversive cu scopul subminării statului Republica Moldova, de destabilizare și de încălcare a ordinii publice. În acest moment, nu putem oferi mai multe detalii, deoarece există riscul de periclitare a diverselor activități operaționale aflate în desfășurare”, menționează SIS.

SIS asigură cetățenii Republicii Moldova că toate instituțiile statului lucrează în plină capacitate și nu vor permite realizarea acestor provocări.

Menționăm că la începutul lunii februarie, ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov a declarat că Republica Moldova este următoarea țară în care riscă să se repete scenariul din Ucraina.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a venit ulterior cu o reacție la declarațiile lui Lavrov precizând că „respinge categoric declarațiile șefului diplomației ruse care nu corespund adevărului” iar „drumul pe care merge R. Moldova este calea aderării la Uniunea Europeană”.

Citește și: VIDEO/ MAEIE respinge declarațiile lui Lavrov: Drumul pe care merge R. Moldova este calea aderării la Uniunea Europeană

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.