VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Unul dintre actualii vicepremieri va conduce negocierile cu UE

Unul dintre cei patru vicepremieri va conduce negocierile pentru aderare la Uniunea Europeană, susține șeful executivului, Dorin Recean, care a evitat, însă, să anunțe numele acestui demnitar.

Premierul a menționat doar că oficialul responsabil de procesul de aderare va trebui să interacționeze și să colaboreze cu alte ministere și agenții.

„Negociatorul-șef va fi asistat de Biroul de integrare europeană care deja a fost aprobat. Acolo va fi asistat de aproximativ 40 de persoane. Ele vor lucra pe 6 clustere în care sunt împărțite capitolele din aquis-ul comunitar. În acest fel vom asigura interacțiunea, pe de o parte, a tuturor instituțiilor publice, iar pe de altă parte, a negociatorilor. Este un exercițiu foarte laborios, responsabil și care presupune o înțelegere profundă a aquis-ului comunitar și a realității Republicii Moldova”, a declarat Dorin Recean pentru NordNews.

În actualul Guvern sunt patru vicepremieri. Este vorba de ministrul de Externe, Nicu Popescu, ministrul Dezvoltării Economice, Dumitru Alaiba, ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, și Oleg Serebrian, vicepremier pentru Reintegrare.

Amintim, în data de 14 decembrie, Consiliul European a votat începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.