VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Universitatea din Taraclia va deveni sucursala unei universități din Bulgaria

Universitatea „Grigore Țamblac” din Taraclia va deveni sucursală a Universității „Anghel Kancev” din orașul Ruse, Bulgaria. Semnarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Bulgaria privind constituirea acesteia a fost decisă astăzi de către executiv.

Datorită acordului, vor fi diversificate programele de studii, iar absolvenții vor primi diplome de studii la specialități acreditate și recunoscute în spațiul european.

Odată cu semnarea acordului, drepturile și obligațiile Universității „Grigore Țamblac”, precum și patrimoniul instituției, se vor transmite sucursalei Universității „Anghel Kancev” din Ruse, iar studiile vor fi realizate în conformitate cu legislația Bulgariei.

Studenții Universității „Grigore Țamblac” își vor continua studiile la specialitățile la care au fost admiși în cadrul sucursalei nou-create, iar personalul didactic și personalul nedidactic al universității din Moldova va continua să activeze în cadrul noii sucursale.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.