VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Universitatea de Stat din Moldova a fost acreditată internațional

Universitatea de Stat din Moldova (USM) a fost acreditată internațional de către Comisia Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS). Anunțul a fost făcut de rectorul universității,  Igor Șarov. 

„Ca urmare a procesului de acreditare externă a Comisiei Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) în cadrul proiectului QFORTE, Consiliul ARACIS a validat calificativul ACREDITARE pentru Universitatea de Stat din Moldova. În perioada 29-31 mai membrii comisiei ARACIS au inițiat procesul de evaluare externă a Universității de Stat din Moldova, pe segmentul calității, managementului instituțional, condițiilor de desfășurare a procesului didactic cât și de administrare”, au comunicat reprezentanții USM într-o declarație.

Rectorul Universității de Stat, Igor Șarov a menționat că obținera acreditării internaționale a USM, „reprezintă un pas semnificativ în dezvoltarea și recunoașterea excelențelor noastre academice și a standardelor înalte de calitate pe care le oferim”.

Fondată la 1 octombrie 1946, Universitatea de Stat este prima instituție de învățământ superior cu statut de universitate înființată în Republica Moldova. În prezent, USM dispune de un contingent de cca 11 000 de studenți, care își fac studiile la peste o sută de programe de studii de licență și master, în cadrul a 11 facultăți și 4 școli doctorale.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.