VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fostul șef al Maiei Sandu strigă ”Stop PAS”. Vlad Filat: Partidul de guvernare a devenit toxic și discreditează democrația

PAS a devenit o formațiune toxică, periculoasă și care, în contextul alegerilor locale, face atacuri masive și presiuni asupra instituțiilor publice și a leșilor locali. Este una dintre criticile fostului premier Vlad Filat, politician care, în funcția sa de premier, a desemnat-o, în 2012, pe Maia Sandu în calitate de ministru al Educației.

”Vreau să transmit un mesaj foarte clar pentru cetățenii Republicii Moldova și cu o mare speranță că cei care se află, întâmplător, la guvernare vor auzi și acest mesaj. A venit momentul să spunem clar: stop PAS, start libertate și democrație. PAS nu este un partid politic, PAS e un fenomen social periculos și extrem de toxic. PAS abordează societatea sub o formă extremistă: fie mergi cu PAS, fie nu mergi deloc. PAS a început guvernarea cu un atac masiv asupra instituțiilor publice, cu epurări de cadre, cu un scop să-și instaleze oamenii loiali. Capii PAS, în frunte cu Maia Sandu, au susținut atacul toxic acreditând politic ideea că PAS are dreptul să împartă oamenii în cei care merită încrederea PAS și ceilalți, în oameni buni și alții”, a declarat liderul PLDM, Vlad Filat, în cadrul unei conferințe de presă.

Vlad Filat mai cere instituțiilor statului să nu facă jocul guvernării.

”PAS întreprinde un atac de nevăzut. Așa ceva nu a mai fost. Sunt acțiuni îndreptate asupra primarilor care au șanse reale, obligându-i să meargă sub sigla PAS. Este o mișcare lașă. Cerem ca angajații instituțiilor publice, ANI, Inspecția Financiară și procuraturi, vă cerem să nu vă implicați în acest proces. Chiar dacă PAS vă amenință cu demisia”, a precizat Vlad Filat.

Politicianul, condamnat anterior în dosarul fraudei bancare, a vorbit și despre aspectele economice ale guvernării PAS.

”PAS a alungat din Moldova peste 88 de mii de oameni și a distrus economia națională. PAS a devenit simbolul îmbătrânirii, sărăciei și depopulării. Despre achiziții pe întuneric, despre salarii mari pentru șefii PAS, despre dezbinare”, a mai adăugat Vlad Filat.

Atât Partidul Acțiune și Solidaritate, prin șeful formațiunii, Igor Grosu, cât și președinta Maia Sandu nu au venit cu o reacție la declarațiile politicianului. Amintim, Vlad Filat a fost premier în perioada 2009-2013 și lider al PLDM. În 2015, politicianul a fost reținut în dosarul fraudei bancare și a stat la pușcărie până în decembrie 2019, fiind eliberat înainte de ispășirea pedepsei totale de 9 ani.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.