VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Uniunea Scriitorilor: Spunem NU Rusiei agresoare și DA Uniunii Europene și Lumii libere

Republica Moldova își dorește o viață liberă și prosperă ca în țările europene. Vocea majorității oamenilor trebuie să se facă auzită, pentru că Moldova nu este a penalilor fugari, ci a oamenilor responsabili. Este declarația Uniunii Scriitorilor, care, printr-un apel făcut public, cheamă moldovenii să se alăture Adunării Naționale din 21 mai ”Moldova Europeană”

”Suntem un popor cu vocație europeană, parte a națiunii române, eliberate de comunism. Idealurile democrației și libertății, revenirea la valorile naționale au fost proclamate la 27 august 1991, odată cu declararea independenței Republicii Moldova față de imperiul răului – Uniunea Sovietică, însă forțe revanșarde, anti-românești, coloana a cincea a Moscovei au împiedicat acest proces. După 30 de ani de speranțe și dezamăgiri am rămas în sfera de influență a Rusiei, în „zona gri”, a tuturor relelor posibile: sărăcie, exod, dezmăț al hoților, corupție, justiție captivă, propagandă mincinoasă, iar după 24 februarie 2022, dată funestă, la care Rusia fascistă a atacat Ucraina, suntem și noi, Republica Moldova, sub amenințarea invaziei militare a lui Putin”, se arată în declarația Uniunii Scriitorilor.

De asemenea, forul cultural a anunțat că prin adunarea din 21 mai, lumea va demonstra voința și decizia de a o rupe definitiv de trecutul de sărăcie, represiune și umilință.

”Să arătăm că Moldova nu e a penalilor fugari care continuă să tembelizeze și să corupă cetățenii naivi și săraci, să arătăm că Moldova e țara unor oameni responsabili, conștienți de valorile lor și de marea șansă pe care ne-o oferă istoria, pe fundalul tragic al agresiunii rusești din Ucraina. Uniunea Scriitorilor cheamă cetățenii să vină în număr mare, pe 21 mai, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, pentru a demonstra voința și decizia noastră de a o rupe definitiv de trecutul de sărăcie, represiune și umilință în care ne-au ținut regimul sovietic de ocupație și mafiile pro-moscovite care au guvernat acest stat în ultimii 30 de ani. Să facem alegerea care va schimba destinul Republicii Moldova, odată pentru totdeauna. Vom fi pe 21 mai la Adunarea Națională a Cetățenilor, pentru a spune NU Rusiei agresoare, NU Rusiei teroriste, și pentru a spune DA României, DA Uniunii Europene, DA Lumii libere!”, se mai arată în declarația scriitorilor.

Amintim că în aprilie, președinta Maia Sandu a anunțat că în data de 21 mai, în centrul Capitalei va fi organizată o adunare națională apolitică prin care să fie reconfirmat parcursul european al Republicii Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.