VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

O femeie a rămas fără aproape 20 de mii de dolari, după ce nu i-a declarat la ieșirea din R. Moldova

19 900 de dolari nedeclarați au fost depistați în bagajul unei pasagere de la cursa Chișinău-Antalya. Incidentul a fost consemnat la Aeroportul Internațional Chișinău. Un anunț în acest sens a fost făcut luni, 8 mai, de către Serviciul Vamal (SV).

Potrivit SV, în cadrul efectuării controlului vamal, pasagera în vârstă de 52 de ani, însoțită de un copil minor, a declarat organului vamal în scris despre scoaterea din țară a sumei de 20000 USD. Totodată, urmare a efectuării controlului fizic, au fost depistate mijloacele financiare în sumă totală de 39900 USD.

„Prin urmare, echivalentul a 20000 EUR a fost restituit persoanei, iar mijloacele financiare nedeclarate au fost ridicate fiind pasibile confiscării speciale. Persoana riscă să fie sancționată contravențional în conformitate cu prevederile art. 43¹, 287 alin. (10) Cod Contravențional”, menționează reprezentanții SV.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.