VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ungaria, pregătită să blocheze negocierile de aderare a Ucrainei la UE

UE nu trebuie să înceapă negocierile de aderare cu Ucraina, a declarat vineri prim-ministrul Ungarie, Viktor Orban, la un post de radio de stat, subliniind că aceasta este „poziţia clară” a Ungariei în această problemă, scrie Reuters.

„Ucraina nu este pregătită din toate punctele de vedere să vorbească despre ambiția sa de a adera la UE. Nu trebuie începute negocierile de aderare, aceasta este poziția clară a Ungariei. Ucraina este la fel de departe de aderarea la UE ca și Mako (Macău, oraș în județul Csongrád, Ungaria n.r.) de Ierusalim”, a spus Orban, adăugând că Bruxelles „datorează bani Ungariei”, transmite ziua.md.

Orban a declarat că disputa cu Bruxelles, privind miliarde de euro din fonduri UE suspendate pentru Ungaria, din cauza unei probleme de stat de drept, nu poate fi legată în niciun fel de sprijinul Ungariei pentru discuțiile de aderare a Ucrainei la UE.

„Aș dori să precizez foarte clar că respingerea maghiară a începerii discuțiilor cu Ucraina privind aderarea la UE nu face obiectul unui acord comercial. Nu poate fi legată de problema fondurilor pe care Ungaria este îndreptățită să le obțină”, a mai spus Orban, precizând că Ungaria oferi cu plăcere Ucrainei ajutor umanitar, dar nu și arme.

Pe 8 noiembrie, Comisia Europeană a recomandat Consiliului European să înceapă negocierile privind aderarea Ucrainei și Moldovei la UE. Liderii țărilor UE urmează să decidă la mijlocul lunii decembrie dacă vor accepta avizul exacutivului european. Orice astfel de decizie necesită unanimitatea celor 27 de membri ai blocului, Ungaria fiind văzută ca principalul obstacol.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.