VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un vaccin „revoluționar” pentru cancerul gastro-intestinal, testat în Marea Britanie și Australia

Experţii din domeniul sănătăţii au salutat realizarea unui vaccin care ar putea fi „revoluţionar” pentru tratarea cancerului intestinal precoce şi care urmează să fie testat în Anglia şi Australia. Medicii intenţionează să administreze vaccinul pacienţilor înainte de operaţie, în speranţa că acesta va determina organismul să atace cancerul, transmite news.ro.

Un succes ar însemna ca orice operaţie să fie mai puţin invazivă, iar medicii speră că puterea vaccinului ar putea ajuta sistemul imunitar să răspundă în cazul unei recidive şi al revenirii ulterioare a cancerului.
Studiul va fi efectuat de către Unitatea de testare a tratamentelor pentru Cancer din cadrul Universităţii din Southampton, în colaborare cu spitalele Royal Surrey, din Sistemul Naţional de Sănătate din Marea Britanie şi la Queen Elizabeth, din Adelaide, Australia.

„Acesta este primul vaccin de tratament pentru orice tip de cancer gastro-intestinal şi avem mari speranţe că va avea un mare succes. Credem că pentru mulţi pacienţi, cancerul va dispărea complet după acest tratament”, susțin autorii analizelor medicale.

Vor exista 10 locaţii în care vor fi înscrişi pacienţii – şase în Australia şi patru în Marea Britanie, 44 de pacienţi urmând să fie înscrişi în studiu pe o perioadă de 18 luni. Pacienţilor li se va face o endoscopie, apoi o mostră de ţesut va fi testată pentru a vedea dacă sunt eligibili pentru studiu.

Dacă sunt, vor primi trei doze de vaccin înainte de a fi supuşi unei intervenţii chirurgicale pentru îndepărtarea tesutului canceros. După încheierea studiului, în cazul în care va avea succes, vaccinul va fi autorizat pentru utilizare sau va fi efectuat un studiu mai amplu.

Cancerul intestinal, cunoscut şi sub numele de cancer colorectal, este al treilea cel mai răspândit cancer, cu o incidenţă anuală la nivel mondial de peste 1,2 milioane de cazuri şi o rată de mortalitate de aproximativ 50%.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.