VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

UE a prelungit până în iulie 2024 sancțiunile împotriva Rusiei

Uniunea Europeană a prelungit cu încă șase luni sancțiunile împotriva Rusiei, impuse din cauza agresiunii împotriva Ucrainei, mai exact până în 31 iulie 2024. Acest lucru a fost anunțat printr-un comunicat de presă al Consiliului UE, citat de zdg.md

UE a impus pentru prima dată aceste sancțiuni în 2014, după acțiunile Rusiei în Ucraina. Începând cu februarie 2022, acestea au fost prelungite ca răspuns la invazia rusă pe scară largă.

În prezent, sancțiunile includ restricții privind comerțul, finanțele, tehnologia și bunurile cu dublă utilizare, industria, transportul și bunurile de lux, interdicție privind importul sau transferul de țiței marin și de anumite produse petroliere din Rusia către UE, deconectarea mai multor bănci rusești de la SWIFT, suspendarea difuzării și licențelor mai multor canale de propagandă rusești, limitarea relațiilor economice cu Crimeea ocupată, cu teritoriile ocupate ale Ucrainei din regiunile Donețk, Herson, Lugansk și Zaporojie, sancțiuni individuale (înghețarea activelor și restricții de călătorie) împotriva unei game largi de persoane și entități.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.