VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un tânăr din Briceni, condamnat la 8 ani de închisoare: Ce infracțiune a comis

Un tânăr în vârstă de 24 ani din raionul Briceni a fost condamnat la 8 ani închisoare și pedeapsă complementară sub formă de amendă în mărime de 50.000 lei pentru săvârșirea infracțiunilor de jaf și tâlhărie.

O sentință în acest sens a fost pronunțată de magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Potrivit actului de învinuire, inculpatul în iunie 2022 a comis un jaf și o tâlhărie, produse la distanță de câteva ore, în sectorul Botanica al Capitalei.

Prin urmare, într-un caz, acesta i-a sustras în mod deschis unui tânăr telefonul mobil în sumă de 800 lei, aplicând violența asupra acestuia.

În cel de-al doilea caz, inculpatul, prin surprindere s-a apropiat de victimă, căreia i-a aplicat mai multe lovituri în regiunea feței, după care i-a sustras portmoneul în care se aflau mijloace financiare în sumă de 5.000 lei.

Menționăm că, inculpatul și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea faptelor de care a fost acuzat. Astfel, acesta a beneficiat de o reducere cu 1/3 a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.

Precizăm că,  persoana dată nu este la prima abatere de ordin penal, acesta fiind recent eliberat din locurile de detenție, unde și-a ispășit pedeapsa pentru comiterea unor infracțiuni similare, de 4 ani de închisoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.