VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un referendum pro-UE va reconfirma apartenența moldovenilor la spațiul european, susține ambasadorul României

Referendumul privind integrarea europeană, anunțat pentru toamna acestui an, va demonstra că cetățenii Republicii Moldova au fost dintotdeauna europeni. Este o opinie anunțată de ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, care, într-un interviu, acordat portalului Nord News a mai precizat că este „deosebit de important să întrebi poporul, să te asiguri că acțiunile pe care le întreprinzi ca autoritate de stat sunt în asentiment cu dorința poporului”.

„Pot să spun cu cea mai mare încredere că cetățenii de pe acest mal al Prutului își doresc cu adevărat să fie oficial parte a Uniunii Europene. Ei sunt europeni, au fost dintotdeauna europeni, dar integrarea în Uniunea Europeană înseamnă, până la urmă, o oficializare a acestei apartenențe, o oficializare care aduce cu sine un trai mai bun, un sistem de sănătate mai eficient, diverse măsuri de protecție, o viață de zi cu zi mai bună”, a declarat șeful misiunii Bucureștiului la Chișinău.

Potrivit lui Cristian-Leon Țurcanu, la fel de importante sunt și alegerile europarlamentare din România, unde cpopulația Republicii Moldova cu dublă cetățenie vor putea să voteze.

„„Anul acesta, în Republica Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale, va avea loc și referendumul, dar, în același timp, în România vor avea loc alegeri europarlamentare, prezidențiale și parlamentare. Ceea ce înseamnă că cei care au dublă cetățenie vor avea nu mai puțin de patru ocazii ca să-și exprime votul pe teme deosebit de importante pentru România, dar și pentru Republica Moldova. M-aș bucura foarte mult să văd cetățenii români de aici, din Republica Moldova, că sunt interesați și de ceea ce înseamnă alegerile europarlamentare, pe care le vom organiza și în Republica Moldova. Depun eforturi să mărim numărul de secții de votare și să existe o acoperire geografică cât mai echitabilă pe tot teritoriul Republicii Moldova. Alegerile europarlamentare sunt deosebit de importante pentru că în Parlamentul European se iau decizii extrem de importante atât pentru România, cât și pentru R. Moldova, în ceea ce înseamnă procesul de aderare, integrare în Uniunea Europeană. Deci, cetățenii români de aici, din R. Moldova, pot să voteze pentru cei care la Bruxelles, în următorul Parlament European, vor avea un cuvânt foarte greu de spus în modelarea parcursului european al Republicii Moldova”, a mai declarat ambasadorul României.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.