VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un post de pompieri, deschis în comuna Sărăteni. IGSU: Va deservi 17 localități

Un nou post comunitar de pompieri voluntari a fost inaugurat în localitatea Sărăteni din raionul Leova.

Potrivit IGSU, noul post va deservi 17 localități cu o populație totală de peste 11.000 de locuitori.

”Postul de pompieri voluntari a fost construit din temelie, grație asistenței financiare a Agenției Austriece pentru Dezvoltare și contribuției financiare a Estoniei, autorităților publice locale, dar și Consiliului Raional Leova, în cadrul implementării proiectului PNUD „Reducerea riscurilor climatice și dezastrelor”. Costul total al investiției este de circa 170 mii euro.

Edificiul postului comunitar dispune de toate condițiile conform standardelor europene și este amenajat cu bucătărie, punct sanitar, cameră de odihnă și mobilierul necesar. Totodată, postul a fost dotat cu o autospecială și echipamentul aferent, pentru care a fost construită o boxă pentru păstrarea acesteia”, anunță IGSU.

La stație vor activa 9 pompieri voluntari, aleși din rândul localnicilor, care vor interveni de urgență în caz de incendii și situații excepționale, până la venirea pompierilor profesioniști.

”Pompierii voluntari, au trecut printr-un curs de instruire în baza unui curriculum de formare profesională specific pentru astfel de grupuri de intervenție, fiind elaborat special în cadrul proiectului implementat. Astfel, o dată cu inaugurarea acestui post, pompierii voluntari vor putea ajunge mult mai rapid în localitățile îndepărtate, iar timpul de intervenție va fi mai redus”, mai subliniază instituția.

Menționîm că în total, în cadrul proiectului „Reducerea riscurilor climatice și dezastrelor”, în perioada 2019 – 2022, au fost construite 4 posturi comunitare în satele Pârlița (Ungheni), Baimaclia (Cantemir), Sărăteni (Leova) și Sărata Galbenă (Hâncești).

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.