VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mitropolia Moldovei, nedumerită față de decizia companiei „Teleradio-Moldova” de a întrerupe transmiterea în direct a slujbei oficiată la Catedrală

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove își exprimă regretul și nedumerirea față de decizia conducerii companiei publice „Teleradio-Moldova” de a întrerupe frumoasa tradiție de transmitere în direct în format televizat a serviciului divin oficiat la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” dedicat sărbătorii Acoperemântului Maicii Domnului, care este și hramul municipiului Chișinău, se menționează în comunicatul emis de instituția religioasă. Conducerea companiei publice a explicat această decizie prin faptul că „își rezervă dreptul (…) de a restricționa accesul la posturile publice de radio și televiziune a acelor cetățeni moldoveni, inclusiv a unor înalți demnitari bisericești, care susțin fățiș sau indirect agresiunea militară împotriva Ucrainei, în urma căreia în țara vecină au murit și mor mii de oameni nevinovați”.

„Considerăm tendențioasă afirmația conducerii serviciului public de radiodifuziune și televiziune din Republica Moldova prin care, acuză subtil Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, în persoana Întâistătătorului ei – Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, de „susținere fățișă sau indirectă a războiului din Ucraina”. Celebrarea praznicului Acoperemântului Maicii Domnului (…), nu este un eveniment care aparține Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir (…) astfel încât, din punctul nostru de vedere, nu există nici un motiv obiectiv de a priva telespectatorii de a viziona slujba de sărbătoare festiv” se menționează în comunicatul Mitropoliei.

„Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, prin vocea Întâistătătorului ei, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, și-a exprimat fără echivoc și în toată plinătatea sa părerea despre conflictul din Ucraina, ca fiind un război fratricid, care trebuie încetat cât mai grabnic”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, Mitropolia și-a exprimat speranța că această „situație regretabilă nu va constitui un precedent și de azi înainte, conducerea actuală a companiei publice „Teleradio-Moldova” va fi obiectivă în ceea ce privește reflectarea evenimentelor de interes public pentru cetățenii Republicii Moldova și în special a celor din cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova, cu care se identifică majoritatea covârșitoare a cetățenilor acestei țări”.

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove subliniază că „se identifică și se solidarizează în totalitate” cu mesajul de compasiune al Mitropolitului Vladimir, „rugându-se necontenit pentru pace în întreaga lume, cu atât mai mult în țara vecină și prietenă Ucraina”.

Directorul Teleradio Moldova, Vlad Țurcanu, a precizat că TV Moldova 1 a transmis în direct, în dimineața zilei de 14 octombrie 2022, o slujbă religioasă dedicată Hramului orașului Chișinău, de la biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din capitală, care are același hram ca și orașul Chișinău.

„În același timp, compania „Teleradio Moldova” își rezervă dreptul, în conformitate cu legile în vigoare și propriile sale regulamente, de a restricționa accesul la posturile publice de radio și televiziune a acelor cetățeni moldoveni, inclusiv a unor înalți demnitari bisericești, care susțin fățiș sau indirect agresiunea militară împotriva Ucrainei, în urma căreia în țara vecină au murit și mor mii de oameni nevinovați”, a declarat Vlad Țurcanu.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.