VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un Porsche Cayenne și un Lincoln, preluate în administrare de ARBI

Două automobile de model Porsche Cayenne S din 2016 și Lincoln MKC din 2015 au fost preluate în administrare de Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA, săptămâna trecută. De asemenea, ARBI a emis ordine de înghețare pe conturi bancare în valoare de peste 1 200 000  de euro și 1 232 270 de lei (echivalentul a 25 de milioane de lei) și a primit confirmarea sechestrelor pe alte 2 675 875 de lei, aplicate anterior.

Agenția mai raportează primirea a 5 delegații spre executare pe o cauză penală în privința a 3 subiecți, alte 3 delegații pe 3 cauze penale fiind finalizate. La moment, în procedură sunt 88 de delegații pe 60 de cauze penale în privința a 124 de subiecți cu diferit statut procesual.

Pe parcursul săptămânii trecute, ARBI a expediat 100 de demersuri cu solicitări de informații către furnizorii de date. 

Alte subdiviziuni ale CNA raportează finalizarea a 9 expertize judiciare, transmiterea a 10 cauze penale procurorilor cu propunere de remitere în instanța de judecată, 22 de rapoarte de expertiză anticorupție și 14 avize transmise autorilor de proiecte de acte normative și legislative. În perioada menționată au fost eliberate 123 de caziere de integritate.

În cancelaria CNA s-au înregistrat peste 1400 de materiale, la Linia Națională Anticorupție au fost recepționate 32 de apeluri, iar Serviciul juridic a participat la 23 de ședințe de judecată.

În izolatorul CNA sunt 3 persoane arestate, iar alte 4 persoane vizate în dosarele CNA sunt plasate în arest preventiv la Penitenciarul 13.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.