VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un Parc al Viitorului va fi proiectat și dezvoltat în Moldova

În Republica Moldova va începe în acest an proiectarea și dezvoltarea Parcului Viitorului. Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean la Moldova Digital Summit.

Potrivit șefului Cabinetului de Miniștri, „Parcul Viitorului” va fi un orășel care va reuni comunitatea de afaceri, startup-urile și sistemul educațional, astfel încât să poată colabora și crea valoare adăugată.

„Guvernul va continua să arate toată deschiderea și susținerea pentru acest sector și contăm pe voi ca atunci când aveți idei și capacități disponibile, să le dedicați țării și comunității”, a declarat Dorin Recean.

Totodată, Dorin Recean a subliniat că începând cu anul viitor, urmează să fie lansat și un fond de investiții pentru startup-uri, prin care acestea vor fi finanțate de către stat și investitorii privați. 

Ediția curentă a Moldova Digital Summit se desfășoară între 6 și 7 iunie, sub genericul „Powering a 100% Digital Tomorrow”. Evenimentul reunește experți internaționali și locali, inovatori, autori de renume mondial, lideri de opinie, precum și alți participanți pasionați de digitalizare și inovație.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.