VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un nou tip de marcaj rutier, aplicat în cele mai aglomerate intersecții din Chișinău

În cele mai aglomerate intersecții din Chișinău se aplică un nou tip de marcaj rutier, denumit ,,covorul roșu”. Despre aceasta anunță Primăria Chișinău care subliniază că aceste marcaje sunt aplicate pe carosabil, în fața trecerilor de pietoni, cu scopul de a spori siguranța pietonilor.

„„Covoarele roșii” se disting prin culoarea lor stridentă, menită să atragă atenția șoferilor cu mult înainte de a ajunge la trecerea de pietoni. Aceste marcaje sunt fabricate dintr-un material special, cu o suprafață abrazivă, care contribuie la reducerea distanței de frânare, oferind astfel şoferilor un timp suplimentar de reacție”, subliniază Primăria.

Potrivit sursei citate, pe lângă rolul lor de avertizare, „covoarele roșii” sunt indicate pentru utilizare în intersecțiile aglomerate și în zonele cu trafic intens de pietoni, asigurând o vizibilitate sporită și reducând riscul accidentelor.

Primele astfel de marcaje au fost deja implementate pe străzile: Cuza Vodă, Sarmizegetusa, Miron Costin și Braniștii. În curând, acestea vor fi trasate și pe bulevardul Decebal, aflat în prezent în proces de reabilitare, dar și pe alte artere importante din oraș, cum ar fi bulevardul Mircea cel Bătrân și strada Ion Pelivan, unde se analizează necesitatea aplicării acestui tip de marcaj.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.