VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Agricultorii solicită o întâlnire de urgență cu Dorin Recean și amenință din nou cu proteste

Agricultorii solicită o întrevedere de urgență cu premierul Dorin Recean și o discuție cu membrii Comisiei parlamentare pentru agricultură. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că autoritățile au prelungit măsurile de control prin licențiere a importului cerealelor și semințelor oleaginoase din Ucraina.

„Prelungirea acestui instrument de import controlat este vital pentru supraviețuirea agricultorilor mici și mijlocii din satele Moldovei. Experiența anului trecut, când guvernul a aplicat cu mare întârziere această măsură le-a provocat agricultorilor locali pierderi enorme, estimate la peste 2 miliarde de lei. Situația lor financiară fiind una extrem de critică la moment”, se arată într-o scrisoare expediată de „Forța Fermierilor” premierului.

În scrisoare, fermierii subliniază că „solicită prelungirea importului controlat de aceste produse și nu interzicerea lui, măsură care este activă la moment în țările europene vecine Ucrainei ca instrument de protejare a producătorilor agricoli locali”.

”În cazul ignorării acestui apel de către Guvern și Parlament în scopul găsirii cât mai rapid a unei soluții pentru protejarea agricultorilor locali de concurența neloială din Ucraina, ne rezervăm dreptul constituțional la proteste masive”, se mai arată în scrisoare.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.