VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un nou comisar al UE, la o nouă întrevedere cu Maia Sandu

Șefa statului, Maia Sandu, a avut astăzi o discuție cu comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit, și directorul general al Organizației Internaționale pentru Muncă (OIM), Gilbert F. Houngbo.

Maia Sandu a mulțumit pentru susținerea acordată în depășirea provocărilor cauzate de invazia rusă a Ucrainei, pentru reformele instituționale din domeniul muncii, dar și pentru finanțarea programelor aferente. De asemenea, a fost apreciată semnarea unui nou acord de finanțare de 2 milioane de euro, care va fortifica capacitățile Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă și a Inspectoratului de Stat al Muncii. 

În cadrul întrevederii, a fost discutată participarea Republicii Moldova în Programul pentru Ocupare și Inovații Sociale (EaSI) al Comisiei Europene,  care va permite accesarea de fonduri pentru politicile sociale ale țării noastre. Comisia Europeană și OIM vor continua să susțină reformele din domeniul social, fortificarea capacităților instituționale și transpunerea legislației și bunelor practici europene. 

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.