VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un moldovean și un ucrainean, cercetați pentru uz de fals în acte oficiale

Polițiștii de frontieră cercetează pentru uz de fals în acte oficiale doi călători, un conațional și un cetățean ucrainean. Ambele cazuri au fost înregistrate în punctul de trecere a frontierei Sculeni, în weekendul trecut. 

În primul caz, pentru formalitățile de control la frontieră s-a apropiat cetățeanul Ucrainei de 34 de ani, pasager la ruta „Moldova – România”. Bărbatul a prezentat la control un pașaport ucrainean, fiind emis pe numele unei persoane necunoscute, vizibil cu semne de falsificare. În context, polițiștii de frontieră au extins verificările, fiind depistate o carte de identitate și un permis de conducere, pretins a fi eliberate de către autoritățile ucrainene. Din declarațiile străinului s-a aflat că le procurase contra sumei 10 000 de dolari și urma să le folosească pentru a ajunge în Uniunea Europeană. 

În al doilea caz este documentat un șofer moldovean de 26 de ani, care se deplasa în România. La controlul frontierei de stat persoana a prezentat și permisul de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile ruse. Primele cercetări au trezit suspiciuni privind autenticitatea documentului, analizând actul cu tehnica specială polițiștii de frontieră au stabilit că prezintă indici de falsificare. Persoana a negat faptul că documentul ar fi fost obținut în mod fraudulos.

În fapt, actele au fost ridicate, urmând a fi supuse unei expertize. Cercetările continuă în vederea elucidării circumstanțelor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.