VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un membru organizației criminale „Borman”, trimis în judecată: A fost extrădat din Spania

Dosarul unui membru al organizației criminale „Borman” a fost trmis în judecată pentru traficarea a 110 kg de hașiș.

Potrivit procurorilor, bărbatul în vârstă de 46 de ani, originar din Ialoveni, a facilitat cumpărarea hașișului din Spania și transportarea lui în Rusia, prin Moldova.

Oamenii legii au stabilit că acesta, în rol de organizator al grupului infracțional, a fost responsabil de trafic de droguri încă din anul 2013.

În această calitate, învinuitul a fost responsabil de cumpărarea și transportarea a peste 110 kilograme de droguri, care după vânzarea lor în Rusia au generat un profit estimat pe piața neagră la 11.000.000 lei.

Drogurile erau transportate camuflat în găleți pentru vopsea, precum și în cazane pentru încălzire. Iar faptele infracționale au continuat și după deconspirarea de către autorități a acestor ilegalități, în 2013.

Menționăm că bărbatul a fost extrădat din Spania la Chișinău în vara acestui an.

Reamintim, în cadrul investigării acestui dosar complex, procurorii PCCOCS au trimis pe banca acuzaților un membru al altui grup al organizației criminale, care în mai 2022 a fost extrădat din Franța, precum și liderul grupului, inclusiv liderul grupului acestei organizații criminale care a fost extrădat din Spania.  

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 15 ani de închisoare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.