VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

40 de ani Nicolae Bulat a slujit Cetății Soroca

Președinta țării, Maia Sandu, a transmis un mesaj de condoleanțe pentru familia regretatului istoric Nicolae Bulat.

”Am aflat cu adânc regret despre plecarea spre cele veșnice a istoricului și muzeografului Nicolae Bulat, directorul Muzeului din Cetatea Soroca, gardianul Cetății și cel mai cunoscut ghid turistic din Republica Moldova.

Timp de peste de 40 de ani, Nicolae Bulat a slujit Cetății Soroca. A îngrijit și cultivat patrimoniul muzeului, a căutat soluții pentru restaurarea cetății și și-a folosit talentul pedagogic pentru a inspira mii de copii și tineri să-și cunoască mai bine istoria țării. Prin energia și curiozitatea sa, Nicolae Bulat a inspirat generații întregi și a dat un suflu nou Cetății Soroca, unul din monumentele istorice principale ale Republicii Moldova”, a scris Maia Sandu.

Potrivit președintei, moartea lui Nicolae Bulat reprezintă o pierdere imendă pentru R. Moldova.

”E o pierdere foarte mare pentru toți cei care l-au cunoscut, pentru cultura și muzeografia din țara noastră. Spiritul luminos al gardianului Cetății Soroca vă dăinui în inimile noastre, ale celor care l-au cunoscut și i-au apreciat munca. Condoleanțe sincere familiei, prietenilor și celor apropiați. Dumnezeu să-l odihnească”, a mai menționat șefa statului.

Reamintim că directorul Muzeului de Istorie și Etnografie de la Soroca, supranumit „gardianul” Cetății Soroca, Nicolae Bulat, s-a stins din viață la vârsta de 70 de ani.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.