VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un medic obstetrician-ginecolog de la Institutul Mamei și Copilului, condamnat pentru malpraxis

Un medic obstetrician-ginecolog de la Institutul Mamei și Copilului a fost condamnat la doi ani cu suspendare pentru malpraxis. Inculpata a neglijat regulile și metodele de acordare a asistenței medicale la primirea nașterii, fapt ce s-a soldat cu vătămarea corporală gravă a unui nou-născut. 

Conform sentinței Judecătoriei Chișinău, medicul a fost privat de dreptul de a activa în domeniul medical pentru o perioadă de trei ani.

„În 3 iunie 2019, în legătură cu apariția premiselor de naștere, mama copilului a fost internată în instituția medicală nominalizată. În continuare, medicul, având o atitudine neconștiincioasă față de obligațiile de serviciu, a examinat-o pe pacientă superficial, fără a manifesta diligență minimă necesară, încălcând metodele de acordare a asistenței medicale, care prevedeau operație cezariană, dar care nu a fost efectuată, fiind luată decizia finisării nașterii prin extracție pneumatică. Acțiunea dată a generat nașterea copilului în stare de asfixie severă cu afectarea gravă a creierului (encefalopatie), hemoragia intraventriculară cerebrală și alte complicații postasfixice, care conform raportului de expertiză judiciară, se califică ca vătămare corporală gravă, care are legătură cauzală directă cu acțiunile medicului sus-numit”, se arată în comunicatul Procuraturii Generale.

Pe parcursul dosarului, inculpata a pledat nevinovată cerând să fie achitată. Instanța de judecată a aplicat măsura preventivă obligarea de a nu părăsi țara, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.