VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova trebuie sprijinită pentru a combate ingerința Rusiei, susține șefa diplomației de la București

Chișinăul trebuie sprijinit pentru a combate încercările continue ale Rusiei de ingerința hibridă în Republica Moldova, mai ales în contextul alegerilor prezidențiale și referendumului privind integrarea în UE care vor avea loc în această toamnă, a subliniat ministrul de externe al României, Luminița Odobescu, înainte de a participa la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, dedicată agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei și situației din Orientul Mijlociu, transmite Calea Europeană, citată de deschide.md.

În aceeași intervenție, demnitarul a evidențiat nevoia de a începe în mod oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova prin organizarea conferinței interguvernamentale până la finalul lunii iunie.

„Avem pe agenda de astăzi agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, criza din Orientul Mijlociu și recentele evoluții din Georgia. Condamnăm cu tărie recentele atacuri asupra civililor și infrastructurii civile din Ucraina. Acesta este motivul pentru care este atât de important să cumulăm asistența militară americană pentru Ucraina. Acesta este motivul pentru care este atât de important să cumulăm asistența militară americană pentru Ucraina. România salută adoptarea alocării sumelor provenite din activele înghețate ale Rusiei pentru asistență militară și acordul politic de mare anvergură privind implementarea fondurilor de asistență pentru Ucraina în cadrul facilităților europene de pace, având în vedere gravitatea și intensitatea atacului Rusiei asupra infrastructurii civile și în principal asupra infrastructurii energetice”, a menționat Odobescu.

Aceasta a completat că România sprijină adoptarea celui de-al 14-lea pachet de sancțiuni contra Moscovei.

Șeful MAE de la București, Luminița Odobescu, participă luni la reuniunea Consiliul Afaceri Externe (CAE), care are loc la Bruxelles.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.