VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un jurnalist din R. Moldova, maltratat de trei conaționali în Franța pentru că a criticat invazia rusă în Ucraina

Poetul și jurnalistul Vlad Hatman a fost bătut măr de către trei conaționali de-ai săi pentru că a criticat agresiunea rusă în Ucraina și în R. Moldova și s-a declarat român. S-a întâmplat vineri, 10 noiembrie, la Marsilia, unde muncesc atât agresorii, cât și victima.

Jurnal.md scrie că răfuiala a avut loc în prezența a doi copii, care-i rugau, plângând, pe bătăuși să se oprească.

Deși este destul de cunoscut pentru activitatea sa la mai multe posturi de radio și TV de la Chișinău, Vlad Hatman muncește din 2019 la construcții în Franța, pentru a-și putea întreține familia. Și în prezent lucrează de la distanță în calitate voice-over pentru „Vocea Basarabiei”.

Însă banii câștigați acasă nu-i ajung, mai ales pentru că e tată la patru copii, iar în curând soția sa, actrița Elena-Frunze Hatman, directoare a Teatrului „Alexei Mateevici” din capitală, urmează să-l bucure cu al cincilea copilaș.

M-au bătut cu picioarele și cu pumnii în cap și în față, și în burtă. Când stăteam întins în sânge, cei doi m-au avertizat că, dacă voi conlucra cu poliția, o să-mi pară rău toată viața. Colegul meu de cameră doar se uita, fără a fi măcar tentat să-i oprească. Mi-au smuls telefonul din mână, iar dimineața am văzut că au curățat memoria aparatului. Era șters absolut tot – telefonul meu era o bucată de sticlă goală”, susține victima.

Potrivit lui Hatman, a doua zi el nu era în stare să meargă la serviciu și a fost telefonat de către șefii săi. Aflând ce s-a întâmplat, aceștia l-au concediat imediat pe A.S. Înfuriat, acesta a revenit acasă și și-a șters pumnii și picioarele de suferind, care zăcea în pat.

Menționăm că poliția franceză anchetează acest caz.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.