VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Un fost polițist, reținut de CNA. Ar fi pretins 2200 de euro

Un fost ofițer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Ocnița a fost reținut în această dimineață. Acesta este bănuit că ar fi pretins 2200 de euro de la o persoană pentru a o ajuta să-și soluționeze un dosar penal, pornit pe faptul conducerii automobilului în stare de ebrietate alcoolică avansată.

Potrivit CNA, ofițerul de urmărire penală ar fi pretins de la denunțător 1800 de euro în schimbul influențării unor magistrați ai Judecătoriei Edineț și determinării acestora de a emite o decizie favorabilă în dosar. Soluția pozitivă a constat în sancționarea convențională a persoanei (140 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității) fără a o lipsi de dreptul de a conduce mijlocul de transport.

După ce sentința instanței a fost contestată de procuror la Curtea de Apel Bălți, anchetatorul ar mai fi pretins 400 de euro pentru a organiza menținerea sentinței în instanța de recurs.

Astăzi, ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție au efectuat acțiuni de urmărire penală la fostul anchetator, de la domiciliul căruia au fost ridicate mijloace de probă, inclusiv un telefon mobil. Bănuitul a fost reținut pentru 72 de ore.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.