VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un fost mercenar Wagner, identificat pe Aeroportul din Chișinău. Militarului i-a fost interzisă intrarea în R. Moldova

Un fost mercenar al Grupării militare private Wagner a încercat să intre pe teritoriul Republicii Moldova. Bărbatul de 36 de ani a fost identificat pe Aeroportul Chișinău în urma măsurilor întreprinse de Poliția de Frontieră, care a avut și un schimb de informații cu SIS.

Conform declarațiilor, făcute în cadrul controlului de securitate, străinul de 36 de ani a comunicat că este într-o vizită scurtă în R. Moldova, urmând să meargă la un prieten din regiunea transnistreană.

Pe parcursul investigațiilor ulterioare s-a constatat că „prietenul” aștepta în afara aeroportului și a manifestat un comportament evaziv, încercând să inducă în eroare autoritățile de securitate, prin tăinuirea relațiilor dintre cei doi.

„În urma evaluării riscurilor și a protocolului de securitate în vigoare, cetățeanului Federației Ruse, recunoscut ca fost mercenar, i-a fost refuzată autorizarea de trecere a frontierei de stat, fiind întors pe cale aeriană în statul de pornire”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Instituția subliniază că, pentru a minimiza riscurile de securitate, în toate punctele de trecere a frontierei de stat sunt aplicate protocoale stricte, impunând un control sporit pentru călători, în special pentru cetățenii străini. Astfel de acțiuni reprezintă un element esențial al angajamentului Poliției de Frontieră de a monitoriza și contracara orice activitate care ar putea afecta securitatea și stabilitatea țării noastre și a regiunii.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.