VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Doi soți din Rezina s-au intoxicat de la o sobă defectă

Două persoane au primit intoxicații cu monoxid de carbon emanat de la soba din locuință. Cazul a fost înregistrat în satul Țareuca, raionul Rezina. La fața locului au fost chemați salvatorii, care au evacuat din locuință proprietarul, un bărbat în vârstă de 73 de ani, cu semne vizibile de intoxicație, care nu se putea deplasa. Soția acestuia, în vârstă de 69 de ani, a reușit ieșit din casă, fiind ajutată de vecini, până la intervenția pompierilor.

Persoanele au fost preluate de echipa de medici și transportate la spitalul raional pentru îngrijiri de rigoare. La moment starea acestora este stabilă. Incendiu în locuință nu s-a produs, iar toate circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat cetățenii despre necesitatea respectării regulilor de siguranță în perioada sezonului rece în timpul utilizării sobelor și altor instalații de încălzit. În vederea evitării intoxicațiilor cu monoxid de carbon, oamenii sunt rugați să nu obtureze canalele de ventilare, să nu suprasolicite sobele care funcționează pe combustibil solid, dar și să nu păstreze mobilier sau haine în apropierea sursei de încălzit. Mai mult, pe timp de noapte, dar și la plecarea din locuință, specialiștii recomandă ca focul din sobă să fie stins.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.