VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un fost deputat DA a preluat PAD și a creat ALDE

O nouă epopee în lumea partidelor extraparlamentare. Fosta deputată a Partidului ”Platforma DA”, Arina Spătaru, a devenit președintă a unei noi formațiuni – Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa din Moldova, o mișcare ce preia, in corpore, Partidul Acțiunea Democratică, creat la sfârșitul anului 2011.

”PAD are o relație mai veche cu ALDE, am participat la mai multe congrese europene, iar prietenii noștri europeni ne susțin în acțiunea noastră”, a declarat Mihai Godea, fostul președinte PAD, care a creat formațiunea în 2011, după plecarea din PLDM-ul condus de Vlad Filat.  

Istoricul și politicianul Mihai Godea, în vârstă de 49 de ani, a condus timp de 11 ani formațiunea PAD și și-a anunțat retragerea în favoarea Arinei Spătaru.

“Atât partidul cât și scena politică are nevoie de un suflu nou. Arina Spătaru, prin modul în care a înțeles să facă politică, are experiența, caracterul și carisma necesară pentru a conduce lupta pentru revenirea țării la normalitate”, a declarat Mihai Godea.

Arina Spătaru a subliniat orientarea pro-europeana a formațiunii, dar și misiunea sa critică de a oferi o voce nemulțumirii populare și a consolida voința politică de a schimba actuala guvernare, în condițiile în care mandatul moral al partidului de la putere a fost compromis iremediabil.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.