VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un europarlamentar acuză autoritățile de la Chișinău de distrugerea democrației

Un deputat european din partea Poloniei critică lumea occidentală, inclusiv Uniunea Europeană, pentru renunțarea la propriile valori și că seamănă tot mai mult cu regimul din Rusia și Iran. Ryszard Czernecki a prezentat mai multe exemple pe care le califică antidemocratice, iar în finalul articolului său vorbește și despre R. Moldova unde „în 2023 a adoptat o serie de legi care restrâng drastic drepturile și libertățile locuitorilor, pedepsindu-i pentru că se opun autorităților”.

„Totul a început cu interzicerea Partidului Politic ȘOR, unul dintre principalele partide de opoziție din țară. Guvernarea a acuzat partidul că pregătește o lovitură de stat. Instanța a decis în favoarea autorităților, chiar dacă acuzațiile nu au fost niciodată dovedite. Comisia de la Veneția a invocat o serie de probleme, inclusiv lipsa probelor din partea statului, însă autoritățile moldovenești au pus în aplicare decizia lor indiferent de aceasta. O astfel de nepăsare față de normele dreptului internațional este inacceptabilă pentru o țară care pretinde a fi membră a familiei democrațiilor europene. Deși Partidul Politic ȘOR pare să aibă legături nedorite cu Rusia, nu ne putem sacrifica valorile pentru a servi intereselor noastre geopolitice”, scrie deputatul european în articolul publicat de EUtoday.net.

Tăcerea UE cu privire la comportamentul partenerilor noștri din Republica Moldova a creat un mediu pentru continuarea retrocedării democratice care îndepărtează țara candidată de valorile noastre comune, afirmă eurodeputatul.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.