VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un „desant” de artiști din Chișinău, la Zilele Culturale ale municipiului Vaslui

O delegație din Chișinău participă la Zilele Culturale ale municipiului Vaslui, România, în perioada 13-15  august, transmite IPN.

Pe parcursul celor trei zile de festival, vasluienii vor avea posibilitatea să admire lucrările pictorilor Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, care vor fi expuse în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor ,,Constantin Tănase”. Muzeul de Istorie a orașului Chișinău va prezenta expoziția ,,Un tandem remarcabil: Primarul Carol Schmidt și arhitectul Alexandru Bernardazzi” și expoziția ,,Chișinăul în Culori”, cu lucrări de Lică Sainciuc, la Esplanada Muzeului Județean „Ștefan cel Mare”.

Pe 14 august, la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu-Spătaru” va avea loc lansarea cărții maestrului Eugen Doga „Viața mea, așa cum a fost să fie”, editată cu susținerea Primăriei municipiului Chișinău, iar seara va fi încununată cu un recital al compozitorului Eugen Doga și al artistei Paula Seling.

În ultima zi a evenimentului, vor evolua interpreta de muzică populară Maria Iliuț și Ansamblul etnofolcloric „Crenguța de Iederă”. Ediția 2022 a festivalului va fi încununată de recitalul Orchestrei municipale de muzică populară a Fraților Advahov și al formației „Zdob și Zdub”.

Autor

  • Hadarca Natalia

    Producătoare la „Vocea Basarabiei”. A activat la publicațiile „Jurnal de Chișinău”, „Timpul”, „Adevărul”, „Evenimentul Zilei”. A fost desemnată printre cei 10 jurnaliști ai Anului 2011.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.