VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un deputat a câștigat mandatul de primar într-un sat din Nisporeni

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Gheorghe Agheorghiesei, a fost ales în calitate de primar al comunei Vărzărești din raionul Nisporeni.

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, Gheorghe Agheorghiesei de la PAS a acumulat în turul II al alegerilor 52,81% din voturile alegătorilor.

Contracandidatul său, Constantin Ungureanu, care a mers în cursă independent, a reușit să acumuleze 47,19% din sufragii.

Gheorghe Agheorghiesei urmează să aleagă între cele două funcții – de parlamentar și de primar. Mandatul de deputat este incompatibil cu funcția de președinte al Republicii Moldova, funcția de membru al Guvernului, funcția de avocat al poporului și funcția de ales local, notează IPN.

Incompatibilitatea intervine în cazul exercitării oricărei alte funcții remunerate, inclusiv a funcției acordate de un stat străin sau organizație internațională, cu excepția activității didactice și științifice desfășurate în afara programului stabilit.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.