VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un „curier” din capitală, specializat și în creșterea ciupercilor halucinogene, condamnat la închisoare

Un bărbat din capitală a fost condamnat la 4 ani și 8 luni închisoare. Procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au confiscat de la el 230.000 lei și au ridicat 11 tipuri de droguri și substanțe psihotrope.

Bărbatul, cu vârsta de 33 de ani, își recunoaște vinovăția, susțin procurorii PCCOCS. Drept rezultat, potrivit legii, durata pedepsei inculpatului a fost redusă. Acesta și-a motivat implicarea în grupul criminal organizat prin faptul că ar fi avut datorii, apoi ar fi citit un anunț de angajare în calitate de curier de droguri, pe un gard din Chișinău. 

Activitatea ilegală a acestuia a avut loc din 2021 până în 2022. În cadrul perchezițiilor, de la acesta au fost ridicate o multitudine de tipuri de droguri și psihotrope, conținute în zeci de pliculețe (despre care acesta pretinde că nu ar fi cunoscut ce conțineau), pe care acesta le livra clienților care făceau comanda pe aplicația conectată la internet „Telegram,” printre care: marijuana, cocaină, metadonă, mefedronă, PVP („sare” care provoacă efecte halucinogene, periculoase pentru viață și sănătate), precum și peste 600 de timbre LSD.

Potrivit bărbatului condamnat, după activitatea de curierat, acesta „a fost promovat” la rolul de producător de droguri. Mai exact, acesta a început să cultive ciuperci cu efect halucinogen, pe care ulterior le livra clienților. În acest sens, oamenii legii au ridicat de la domiciliul bărbatului inclusiv zeci de ciuperci în proces de creștere într-un container, ciuperci uscate ambalate în pliculețe spre vânzare, mască respiratorie, lampă infraroșie.

Remunerarea acestuia avea loc în monedă virtuală de tip Litecoin, după care acesta le convertea în lei, astfel încât a transferat în total pe cartelele bancare ale mamei și concubinei sale peste 200.000 de lei. Prin urmare, suma respectivă a fost confiscată și trecută în contul statului.

Investigațiile continuă, în vederea deconspirării altor membri ai grupului infracțional și tragerii lor la răspundere penală.

În context, procurorii PCCOCS atrag atenția, în special a tinerilor, asupra riscurilor implicării în traficul de droguri, care se pedepsește cu ani grei de închisoare, mai ales că anume curierii sunt în prima linie. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.