VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mecanicii de locomotivă ai celei mai mari companii feroviare din Germania intră într-o grevă de o zi

Mecanicii de locomotivă ai companiei Deutsche Bahn, cea mai mare societate feroviară națională din Germania, vor intra în grevă începând de azi seara şi până vineri seara. Anunțul a fost făcut de sindicatul mecanicilor de locomotivă.

Ministerul Transporturilor de la Berlin a făcut un apel către sindicat să dea dovadă de „responsabilitate” având în vedere că acest apel la grevă vine în apropierea Crăciunului, o perioadă în care traficul feroviar atinge un moment de vârf.

În transportul de călători, mecanicii de locomotivă vor înceta lucrul pentru 24 de ore, începând de azi, de la ora locală 22:00, iar în transportul de marfă greva va începe la ora locală 18:00.

Cel mai probabil, această grevă naţională va conduce la anularea mai multor mii de trenuri, inclusiv a unor curse pentru navetiștii din zonele de la marginea oraşelor.

Apelul la grevă vine în contextul negocierilor colective între sindicat şi echipa managerială de la Deutsche Bahn cu privire la salarii şi program de lucru. Sindicatele au solicitat un program de lucru mai scurt şi o majorare substanţială a salariilor pentru mecanicii de locomotivă.

Precedenta grevă a mecanicilor de locomotivă care a avut loc în data de 16 noiembrie, a perturbat serios traficul feroviar în Germania. Atunci, Deutsche Bahn a fost nevoit să anuleze aproximativ 80% din cursele pe distanţe lungi precum şi numeroase trenuri regionale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.