VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un contingent de militari moldoveni va participa la operațiunea UE în Bosnia și Herțegovina

Un contingent al Armatei Naționale va participa la operațiunea Uniunii Europene în Bosnia și Herțegovina (EUFOR ALTHEA). Delegarea militarilor a fost aprobat miercuri de către cabinetul de miniștri, transmite IPN.

Contingentul de militari al Armatei Naționale va fi constituit din 20 de militari care vor executa misiuni cu sarcini specifice operațiilor în sprijinul păcii în zona de responsabilitate. Acesta va fi dotat cu armament, muniție, echipament militar, mijloacele de transmisiuni și alte bunuri materiale necesare pentru îndeplinirea misiunii.

„Guvernul întreprinde măsuri concrete privind valorificarea argumentului de contribuitor la pacea și securitatea globală prin participarea la misiuni și operații de menținerea a păcii sub egida organizațiilor internaționale. În prezent contingentele Armatei Naționale participă în misiunile de menținere a păcii din Kosovo și Liban, instituite în baza rezoluției Consiliului Suprem de Securitate al Organizației Națiunilor Unite”, a declarat ministrul apărării, Anatolie Nosatîi.

Operația EUFOR ALTHEA a fost instituită în baza rezoluției Consiliului Suprem de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, în 2004 și a deciziei Consiliului Uniunii Europene din 25 noiembrie 2004.
 
În aceeași ședință, a fost aprobat un proiect cu privire la participarea personalului Armatei Naționale la Misiunea de instruire a Uniunii Europene în Somalia (EUTM Somalia). „Aceasta permite continuarea consolidării relațiilor de cooperare cu Uniunea Europeană în domeniul gestionării crizelor prin detașarea militarilor pentru participarea în misiuni și operații internaționale de menținere a păcii… Proiectul prevede selectarea, pregătirea și detașarea a doi militari ai Armatei Naționale în misiune”, a precizat ministrul apărării.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.