VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un cont bancar de circa 5 milioane de lei, sechestrat de ARBI săptămâna trecută

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestru pe un cont bancar în valoare de circa 5 milioane de lei săptămâna trecută. 

Potrivit unui comunicat remis presei, contul a fost indisponibilizat într-un caz de delapidare a averii străine.   

La moment, ARBI are în examinare 173 de delegații, pe 121 de cauze penale, în privința a 278 de subiecți. 

CNA subliniază că săptămâna trecută Direcţia analitică a ARBI a întocmit 3 rapoarte de analiză operațională, alte 113 analize operaționale fiind în procedură, iar Direcţia legislaţie și expertiză anticorupție a recepționat 32 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 10 de rapoarte de expertiză și 6 avize, 43 de proiecte sunt în examinare.

Totodată, săptămâna precedentă în cancelaria Centrului au fost înregistrate 904 materiale, iar 34 de apeluri au fost recepționate la Linia naţională anticorupţie.

De asemenea au fost eliberate 64 de caziere de integritate.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat două activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție, alte 5 instruiri sunt preconizate pentru săptămâna în curs.

Totodată trei persoane au fost plasate în Izolatorul de urmărire penală al CNA pe parcursul săptămânii precedente, alți 12 învinuiți se află în Penitenciarul 13.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.