VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un cetățean al Rusiei a încercat să scoată din Moldova bani în nouă valute

Un cetățean al Federației Ruse a încercat să scoată prin Aeroportul din Chișinău 4,7 milioane hrivne ucrainești și sume în alte opt valute.

Cazul a avut loc la începutul lui august. Potrivit informațiilor oferite de procurori, bărbatul cu vârsta de 50 de ani s-a prezentat la controlul obligatoriu pentru îmbarcare în avionul ce urma să decoleze spre Istanbul.

Acesta avea în posesie mijloace bănești, care însă nu au fost declarate, cum prevede legea.

”Banii au fost depistați de către polițiștii de frontieră în cadrul controlului special al bagajelor de cală, atunci când au fost observate obiecte asemănătoare cu bancnote.

A fost luată decizia extinderii verificărilor, iar ca rezultat s-au depistat următoarele sume, care totalizate ar cifra 2,7 milioane lei moldovenești: 4.7 milioane hrivne, peste 250.000 forinți maghiari, peste 35.000 șekeli israelieni, peste 30.000 lei moldovenești, 9.500 dirham (Emiratele Arabe), aproape 2.945 ruble beloruse, 300 coroane norvegiene, peste 800 dolari singaporezi și 50 dolari americani.

Deși învinuitul era obligat să declare aceste sume în vamă, acesta nu a făcut-o. Iar urmare a interogări lui, învinuitul a evitat să informeze autoritățile despre proveniența banilor”, anunță procurorii.

Cercetările pe caz continuă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.