VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Până seară, Fâșia Gaza va intra într-o blocadă totală. Enclava va rămâne fără energie electrică

Update: Fâșia Gaza va fi deconectată de la rețelele de energie electrică în această după-amiază. Oficialii din Gaza spun că enclava se confruntă cu o catastrofă umanitară iminentă, iar singura centrala electrică și singurul furnizor actual de energie va rămâne fără combustibil.

„Centrala va înceta să funcționeze complet astăzi, la ora 14:00”, a declarat Jalal Ismail, reprezentantul companiei energetice din Gaza, pentru Sky News.

Israelul și-a întrerupt propria aprovizionare cu energie electrică în Gaza luni, ca parte a ceea ce a numit un „asediu total”, în urma atacului teroriștilor Hamas.

Zeci de avioane de luptă ale Israelului au efectuat peste 70 de lovituri asupra țintelor din zona Daraj Tuffah din estul Fâșiei Gaza, folosită de gruparea Hamas drept ”centru de comandă pentru lansarea atacurilor teroriste împotriva Israelului”. Între timp, președintele american a venit cu un mesaj dur de condamnare a grupărilor islamiste și a reiterat că SUA vor susține pe deplin Israelul în lupta împotriva terorismului.

Forțele de Apărare ale Israelului au precizat că în urma atacurilor cu avioanele de luptă au fost provocate pierderi grave grupării Hamas, fiind distruse bărci cu rachete, elicoptere de luptă și artilerie terestră.

Purtătorul de cuvânt al armatei Israelului, locotenent-colonelul Jonathan Conricus a spus că misiunea Tel Avivului este „de a se asigura că Hamas, la sfârșitul acestui război, nu va avea nicio capacitate militară prin care să poată amenința sau ucide civili israelieni”. De asemenea, forțele israeliene încearcă să elimine și liderii care coordonează conflictul, până acum fiind doi oficiali de rang înalt al Hamas.

Deși în sudul Israelului, autoritățile susțin că au preluat controlul, ieri seara, în nordul țării, au fost înregistrate atacuri efectuate dinspre Siria.

Despre situația din Israel, a vorbit aseară și președintele SUA, Joe Biden. În cadrul unui discurs liderul de la Casa Albă a reiterat că SUA sunt alături de Israel. De asemenea, Biden le-a transmis un mesaj Iranului și Hezbollah-ului să nu se amestece în aceste război. Discursul lui Biden a fost văzut ca unul dintre cele mai dure rostite de un președinte american în ceea ce privește condamnarea terorismului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.