VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Misiunea internațională de observare a alegerilor locale generală ENEMO și-a început activitatea în Republica Moldova

Misiunea internațională de observare a alegerilor locale generală ENEMO, la data de 10 octombrie, și-a început activitatea în Republica Moldova.

Astăzi, președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman și vicepreședintele Comisiei, Pavel Postică, au avut o întrevedere cu echipa de bază a misiunii internaționale de observare a alegerilor Rețeaua Europeană a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO), condusă de Dritan Taulla.

Părțile au abordat principalele aspecte ce țin de pregătirea pentru alegerile locale generale din anul curent: constituirea organelor electorale inferioare, înregistrarea candidaților la funcția de primar și consilier local, soluționarea litigiilor electorale, reflectarea alegerilor de către mass-media, desfășurarea campaniei de informare și educare a alegătorilor etc. De asemenea, reprezentații ENEMO, s-au interesat de principalele provocări cu care se confruntă Comisia Electorală Centrală, inclusiv în contextul implementării noului Cod electoral”, precizează CEC.

Reprezentanții ENEMO au informat că Misiunea va evalua desfășurarea procesului electoral, în corespundere cu respectarea cadrului legal național și a standardelor internaționale pentru alegeri democratice și angajamentele internaționale ale Republicii Moldova.

ENEMO este o organizație neguvernamentală internațională, formată din 22 de ONG-uri din 18 țări din Europa Centrală și de Est, care, până în prezent, a participat la observarea a 5 scrutine naționale organizate în Republica Moldova. Pentru alegerile din 5 noiembrie 2023, CEC a acreditat 9 observatori internaționali, membri ai echipei de bază și observatori pe termen lung.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.