VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un centru de apel din Chișinău, ce presta servicii în SUA, acuzat de evaziuni de peste 8,5 mil. lei

Un centru de apel din Chișinău, ce presta servicii de dispecerat și logistică unei companii din SUA, este suspectată de evaziuni de peste 8,5 milioane de lei. Schema a fost deconspirată de Procurorii PCCOCS și de Serviciul Fiscal de Stat.

Schema ar fi fost implementată în anii 2021-2022, atunci când centrul, recent fondat, acorda servicii de dispecerat pentru activități de expediție și logistică unei companii din SUA, inclusiv pentru șoferii de camioane. Mai exact, administratorul companiei din Moldova ar fi indicat în documentele contabile date vădit denaturate, inclusiv cu privire la cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, precum și au tăinuit obiecte impozabile.

„Astfel, aceștia ar fi redus semnificativ suma impozitului pe venit reținut din salariu, a contribuției de asigurări sociale de stat obligatorii și a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală aferente anilor fiscali 2021-2022, însumat cumulativ la peste 8 677 000 lei. Totodată, oamenii legii au deconspirat și faptul că această companie ar fi acordat salarii în plic cu mult mai mari decât cele oficial declarate autorității fiscale”, se arată într-un comunicat al PCCOCS.

Au urmat percheziții desfășurate de oamenii legii la oficiul companiei și la domiciliul conducătorului acesteia, iar în acest sens au fost depistate și ridicate documente contabile, fiscale și financiare, ce vor fi supuse cercetării penale.

De asemenea, în urma unei ordonanțe emise ofițerii de urmărire penală, Judecătoria Chișinău a pus sechestru pe un automobil de lux, evaluat preliminar la peste 600 de mii de lei, al cărui beneficiar efectiv este administratorul cercetat penal.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.