VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un caz de rabie și unul de pestă porcină, depistate de ANSA în două raioane

Un caz de rabie a fost înregistrat pe teritoriul Republicii Moldova în perioada 20-26 iunie 2024. Totodată, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță că a fost depistat și un caz de pestă porcină.

„În perioada 20.06.2024 – 26.06.2024, pe teritoriul Republicii Moldova s-a înregistrat un caz de rabie la vulpe în raionul Anenii Noi și un caz de pestă porcină africană la porci domestici în raionul Sîngerei. În focarul cu pestă porcină africană au fost introduse măsuri de carantină  și totodată au fost stabilite zonele de protecție și supraveghere. În acest context se efectuează controlul rezervoarelor faunei sălbatice, controlul mișcării animalelor în interiorul țării și screening-ul porcilor domestici și populațiilor de mistreți”, transmite ANSA.

De asemenea, Agenția îndeamnă deținătorii de animale să aplice măsuri de precauție mai riguroase.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.