VOCEA CARE NE UNEȘTE

Un caz de fraudare depistat la bacalaureatul de anul acesta

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat despre un caz grav de fraudare a examenului naţional de bacalaureat, cu implicarea personalului unei instituții de învățământ.

„După desfășurarea probelor de examen, din imaginile video se vede că pe întreaga perioadă de aflare în sală, din momentul în care a primit testul și până în momentul predării acestuia, candidatul nu a completat testul cu vreo înscriere. Cu toate că testul predat de candidat în sala de examen nu conținea vreo însemnare, rezolvare sau răspunsuri, președintele Centrului de Bacalaureat a predat la Centrul Republican de Evaluare testul cu rezolvări”, indică Ministerul Educației.

Potrivit ministerului, o situație similară a fost atestată la toate cele patru probe de examen la care a participat candidatul eliminat din examen.

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare au înaintat demersuri la Organul local de specialitate în domeniul învățământului pentru a fi efectuată o anchetă de serviciu.

Articole similare

spot_img

cele mai populare