VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un caz de fraudare depistat la bacalaureatul de anul acesta

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat despre un caz grav de fraudare a examenului naţional de bacalaureat, cu implicarea personalului unei instituții de învățământ.

„După desfășurarea probelor de examen, din imaginile video se vede că pe întreaga perioadă de aflare în sală, din momentul în care a primit testul și până în momentul predării acestuia, candidatul nu a completat testul cu vreo înscriere. Cu toate că testul predat de candidat în sala de examen nu conținea vreo însemnare, rezolvare sau răspunsuri, președintele Centrului de Bacalaureat a predat la Centrul Republican de Evaluare testul cu rezolvări”, indică Ministerul Educației.

Potrivit ministerului, o situație similară a fost atestată la toate cele patru probe de examen la care a participat candidatul eliminat din examen.

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare au înaintat demersuri la Organul local de specialitate în domeniul învățământului pentru a fi efectuată o anchetă de serviciu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.