VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Un bărbat riscă să fie tras la răspundere, după ce a încercat să introducă ilegal în R. Moldova un lot de mărfuri

Invertoare electrice, încărcătoare solare, acumulatoare și articole vestimentare ce urmau a fi introduse ilegal în țară, au fost reținute de către funcționarii postului vamal Aeroport Internațional Chișinău. 

Cazul a fost înregistrat la postul vamal Aeroport Internațional Chișinău, în cadrul controlului vamal al bagajelor pasagerilor rutei Viena - Chişinău.

Funcționarii vamali, acționând în baza analizei de risc, în cadrul controlului vamal au redirecționat un pasager pe coridorul roșu, care inițial a selectat coridorul verde „nimic de declarat”. 

Astfel, în rezultatul controlului, în bagajele pasagerului, au fost depistate mărfuri în cantități comerciale: invertoare electrice, încărcătoare solare, acumulatoare și articole vestimentare, toate nedeclarate controlului vamal. 

Documentat pe acest caz este un bărbat cu dublă cetățenie (UKR/USA), în vârstă de 70 de ani, care este pasibil de a fi sancționat contravențional, cu confiscarea bunurilor nedeclarate. 

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.