VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un bărbat din Cahul, care în 2021 a vândut marijuana unor ex-militari ai Armatei Naționale, condamnat la șapte ani de pușcărie

Judecătoria Cahul l-a condamnat la șapte ani de închisoare pe un bărbat de 42 de ani, originar din raionul Cahul, care în aprilie 2021 a vândut marijuana unor foști militari ai Armatei Naționale. Un anunț în acest sens a fost făcut marți, 8 noiembrie, de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Potrivit PCCOCS, în cadrul grupului criminal destructurat de oamenii legii, bărbatul avea rol de organizator. În cadrul perchezițiilor, oamenii legii au depistat la domiciliul acestuia droguri de tip marijuana – într-o noptieră și într-un cuptor de lut – în valoare estimativă pe piața neagră de peste 100.000 lei. Astfel, după ispășirea acestei pedepse, în penitenciar de tip închis, bărbatul nu va avea dreptul să ocupe funcții și să exercite activități legate de circulația a drogurilor pentru un termen de 4 ani.

Conform notei emise de PCCOCS, anterior, a fost condamnat și complicele acestuia, fost militar, cu vârsta de 32 de ani, reținut și el în aprilie, în aceeași operațiune. Acesta a cooperat cu autoritatea de investigație și, potrivit legii, a beneficiat de reducerea pedepsei. În rezultat, acesta a fost condamnat pentru un termen de probațiune de 3 ani.

În cazul ambilor, la solicitarea procurorilor PCCOCS, fusese aplicat arestul preventiv. Ulterior, liderul grupului infracțional, a fost trimis pe banca acuzaților în stare de arest preventiv; iar complicele acestuia – în arest la domiciliu.

În ceea ce privește un alt fost militar, reținut și el în aprilie, cu vârsta de 30 de ani, acesta este cercetat pentru păstrarea drogurilor în proporții mari, în cadrul unui dosar separat, derivat din dosarul de bază, instrumentat de autoritățile de investigație din Cahul. Potrivit legii, cei vizați în dosarul investigat se prevalează de prezumția nevinovăției, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.